You are currently viewing COMMUNIO ȘI PR. IONUȚ GHIBANU VOR REPREZENTA JUDEȚUL DÂMBOVIȚA LA GALA NAȚIONALĂ A EXCELENȚEI ÎN ASISTENȚĂ SOCIALĂ

COMMUNIO ȘI PR. IONUȚ GHIBANU VOR REPREZENTA JUDEȚUL DÂMBOVIȚA LA GALA NAȚIONALĂ A EXCELENȚEI ÎN ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Marți, 15 martie 2022, va​ avea loc la Ateneul Român din București Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, eveniment de înaltă ținută, devenit o tradiție pentru toți cei care activează în domeniul social.
Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, aflat la a VIII-a ediție, evenimentul pune în lumină și onorează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și nonguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale.
Ediţia din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali sau personalităţile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca alături de comunitățile și beneficiarii pe care îi deservesc în timpul uneia dintre cele mai solicitante și incerte perioade din istoria recentă, perioada pandemică 2020-2021. Amfitrion al evenimentului va fi, ca în fiecare an, Andreea Marin, Ambasadorul Excelenței în Asistența Socială.

„Promotor al excelenței în asistența socială, județul Dâmbovița participă, ca în fiecare an, cu nominalizare la categoria Personalităţi care s-au remarcat în perioada 2020-2021. După parcurgerea cu succes a etapei de preselecție și jurizare, comunitatea dâmbovițeană va fi reprezentată cu onoare la eveniment de Asociaţia Centrul Socio-Cultural COMMUNIO, sub coordonarea președintelui său, Pc. Pr. Dr. Ionuț Adrian Ghibanu.
În această perioadă​ a pandemiei, plină de provcări atât la nivel instituțional, dar și individual, Asociaţia Centrul Socio-Cultural COMMUNIO, prin activitatea sa, ca răspuns aplicat, concret și imediat ​la nevoile cu care comunitățile se confruntă, a intervenit în comunitate pe componentele: asistența socială –alături de cei vulnerabili, sănătate – a​ colaborat cu instituțiile de specialitate/ a intervenit în situații de dificultate, educație – a sprijinit actul educațional de calitate, a prevenit abandonul școlar, cultură, toate sub semnul excelenței. Activitățile​ asociației se concentrază pe principalul obiectiv-​ intervenția în situație de criză, identificarea de soluții eficiente pentru a veni în sprijinul categoriilor sociale​ cele mai defavorizate:​ copii și familii aflați în risc de sărăcie, excluziune socială,​persoane vârstnice vulnerabile, persoane cu dizabilităţi/ boli grave.
Prin viziunea, determinarea și inițiativele sale, Asociația a adus​ împreună importante resurse -​ colaborarea cu cele mai importante instituții locale și din sectorul nonguvernamental,​ ​activarea societății civile, prin implicarea unui număr semnificativ de voluntari – preoți, asistenți sociali, studenți.
Apreciind răspunsul imediat si aplicat la​ situațiile de vulnerablitate socială – atât la nivel instiutuțional , dar și individual, promovând valorile​ principiile​ etice fundamentale ale asistenței sociale, oferind un exemplu concret al implicării active a sectoruui nonguvernametal în comunitate,​ felicităm​ Asociaţia Centrul Socio-Cultural COMMUNIO și îi dorim succes în competiție! ” a declarat Violeta​ CONSTANTIN, președinte CNASR Structura Teritorială Dâmbovița.