You are currently viewing COMMUNIO SUSȚINE CULTURA ȘI EXCELENȚA

COMMUNIO SUSȚINE CULTURA ȘI EXCELENȚA

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO îndeamnă tinerii din liceele din Municipiul Târgoviște șă participe la Concursul DIACONUL CORESI – VOIEVOD AL LIMBII ROMÂNE ȘI PROMOTOR AL UNITĂȚII NAȚIONALE, care se va desfășura în perioada 18 octombrie – 03 noiembrie.
Concursul Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale este organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei și Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, fiind dedicat Diaconului Coresi, unul dintre cei mai importanți meșteri tipografi din țară, care a contribuit decisiv la introducerea limbii române în cultul Bisericii noastre, precum și la răspândirea tipăriturilor românești în teritoriile locuite de strămoșii noștri. Prin larga circulație a cărților sale tipărite, care utilizau limba română în Muntenia și sudul Transilvaniei, Diaconul Coresi a devenit unul dintre primii ctitori ai limbii române literare.
Prin raportarea la astfel de modele, susținem crearea unor repere valorice locale pentru evoluția elevilor și descoperirea importanței județului/zonei pentru dezvoltarea lor cognitivă, având în vedere că Târgoviște, istorica cetate de scaun a Țării Românești, a fost al patrulea centru tipografic de limba slavonă după Veneția, Cracovia și Cetinje și primul în spațiul sud-est european.
Regulamentul concursului poate fi găsit la link-ul :
http://www.arhiepiscopiatargovistei.ro/stiri/concurs-pentru-elevii-colilor-din-municipiul-t-rgovi-te.html
Menționăm faptul că Președintele Asociației Centrul Socio-Cultural COMMUNIO face parte din comitetul coordonator al acestui concurs.