You are currently viewing MESAJUL PREŞEDINTELUI ASOCIAŢIEI COMMUNIO CU OCAZIA SESIUNII ANIVERSARE A ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR

MESAJUL PREŞEDINTELUI ASOCIAŢIEI COMMUNIO CU OCAZIA SESIUNII ANIVERSARE A ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR

Am deosebita bucurie, de a vă transmite mesajul de apreciere cu ocazia aniversării a douzeci și unu de ani de la înființarea filialei Mihai Viteazul din Târgoviște, a Asociației Naționale Cultul Eroilor, importantă instituție, pe plan național și local, în promovarea valorilor tradiționale românești și a cinstirii eroilor neamului nostru, prin intermediul a numeroase activități și proiecte, dintre care amintim numai de prestigioasa revistă Eroica, care popularizează valorile autentice românești și creștine în comunitatea noastră locală.

Evenimentul de astăzi celebrează în mod special memoria acelor fii ai țării noastre care și-au jertfit viața în marile bătălii de la Mărăști, Mărășești și Oituz din Marele Război, dar și în cadrul încrâncenatelor bătălii din Cel de Al Doilea Război Mondial.

Amintirea tuturor acestor eroi ai credinței și neamului nostru este puternică, luminoasă și vie, căci pe jertfa lor s-a clădit Marea Unire de la 1 decembrie 1918 și s-a menținut cu statornicie unitatea și integritatea noastră națională. Pentru aceasta, avem datoria de a menține vie flacăra neșteresei amintiri a acestor numeroși eroi, pomenind cu pietate faptele lor glorioase de eroism și urmându-le exemplul iubirii de țară, neam și credință.

Nu în ultimul rând, Ziua Armatei Române, pe care o celebrăm reprezintă o ocazie specială de a aprecia rolul deosebit al acestei nobile instituții în apărarea și promovarea, cu demnitate și curaj, a idealurilor noastre naționale. În acest sens, Biserica noastră strămoșească, prin întreaga ei activitate, în foarte bună colaborare cu Armata țării, contribuie la aprofundarea demnității noastre românești, dimpreună cu toate celelate valori creștine și naționale.
Dorindu-vă o cât mai rodnică activitate și de acum înainte, vă doresc multă sănătte, pace și bucurie!

Pc. Pr. Dr. Ionuţ Ghibanu – PREŞEDINTE