You are currently viewing O nouă excursire pentru copii organizată de Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO în cadrul Proiectului „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”

O nouă excursire pentru copii organizată de Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO în cadrul Proiectului „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”

Astăzi, 2 iunie 2024, Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO a organizat o excursie tematică de succes în cadrul proiectului „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”. Un grup de 41 de copii de la Școala Gimnazială Pătroaia Vale, însoțiți de 4 cadre didactice, au avut ocazia să exploreze două obiective importante din județul Dâmbovița: Curtea Domnească din Târgoviște și Zimbrăria Neagra de la Bucșani.

Descoperirea Istoriei la Curtea Domnească din Târgoviște

Prima oprire a fost la Curtea Domnească din Târgoviște, un loc încărcat de istorie și cultură. Copiii au fost întâmpinați de experți locali care le-au oferit informații detaliate despre importanța acestui sit istoric, fostă reședință a domnitorilor Țării Românești. Prin povești captivante și activități interactive, elevii au învățat despre viața în Evul Mediu, rolul Curții Domnești și contribuțiile marilor domnitori la dezvoltarea regiunii.

Întâlnirea cu Natura la Zimbrăria Neagra de la Bucșani

Excursia a continuat la Zimbrăria Neagra de la Bucșani, unde copiii au avut ocazia să vadă zimbri în habitatul lor natural. Specialiștii zimbrăriei le-au explicat importanța conservării acestei specii simbolice pentru fauna României. Elevii au aflat despre eforturile de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie și au înțeles mai bine rolul pe care fiecare dintre noi îl poate juca în protejarea mediului înconjurător.

Educație și Conștientizare prin Experiențe Directe

Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde” își propune să îmbogățească cunoștințele copiilor despre patrimoniul natural și cultural al României prin activități educative în aer liber. Prin aceste excursii, Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO dorește să inspire tinerii să aprecieze și să protejeze moștenirea verde a țării noastre.

Impresiile Participanților

La finalul zilei, copiii și însoțitorii lor s-au arătat încântați de experiență. „A fost o zi plină de învățăminte și aventuri. Am învățat lucruri noi despre istoria noastră și despre natură,” a declarat unul dintre elevi. Cadrele didactice au subliniat valoarea educativă a acestor activități, evidențiind impactul pozitiv asupra elevilor.

Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde” continuă să organizeze astfel de excursii pentru a promova conștientizarea și aprecierea patrimoniului natural și cultural în rândul tinerilor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO

Email: asociatia@csc-communio.ro

Telefon: +40 345 106 854 / +40 722 275 045