You are currently viewing Proiectul „Un Mediu Curat, O Comunitate Sănătoasă” încheie un nou capitol cu excursii educative pentru copiii din comuna Petrești

Proiectul „Un Mediu Curat, O Comunitate Sănătoasă” încheie un nou capitol cu excursii educative pentru copiii din comuna Petrești

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO Târgoviște anunță cu bucurie succesul recent al Proiectului „Un Mediu Curat, O Comunitate Sănătoasă”, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). În cadrul acestui proiect, un grup de 40 de copii de la Școala Petrești a avut ocazia să exploreze Zimbrăria Neagră din Bucșani și Curtea Domnească din Târgoviște.

Această excursie marchează finalul unei serii de trei excursii organizate pentru copiii din comuna Petrești, care sunt beneficiarii direcți ai proiectului. Prin aceste activități, copiii au avut ocazia să descopere frumusețea și importanța mediului înconjurător, precum și să învețe despre istoria și cultura locală.

Zimbrăria Neagră din Bucșani, una dintre cele mai mari rezervații de zimbri din România, le-a oferit copiilor șansa de a vedea îndeaproape aceste animale impresionante și de a înțelege importanța conservării speciilor. Vizita la Curtea Domnească din Târgoviște le-a permis să pătrundă în istoria vechii capitale a Țării Românești, oferindu-le o lecție vie despre trecutul glorios al regiunii.

Pe lângă excursiile educative, proiectul „Un Mediu Curat, O Comunitate Sănătoasă” include și organizarea de tabere în Parcul Național Bucegi, unde copiii vor avea ocazia să se pregătească în curând. Aceste tabere vor oferi participanților experiențe unice în natură și activități menite să le dezvolte respectul față de mediu și abilitățile de colaborare.

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO Târgoviște își exprimă recunoștința față de partenerii locali: Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște și Direcția Silvică Dâmbovița, care au facilitat accesul elevilor la obiectivele turistice, Adminstrației Fondului pentru Mediu, finanțatorul proiectului și față de toți partenerii și voluntarii care au contribuit la succesul acestui proiect. Continuăm să ne dedicăm educării tinerelor generații și protejării mediului, convinși fiind că un mediu curat contribuie la o comunitate sănătoasă.

Pentru mai multe informații despre proiectele noastre, vă invităm să ne vizitați site-ul sau să ne contactați direct.

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO Târgoviște este dedicată promovării educației, culturii și protecției mediului înconjurător. Prin proiectele noastre, ne străduim să oferim tinerilor din comunitate oportunități de învățare și dezvoltare personală, contribuind astfel la formarea unei societăți durabile și armonioase.

Pentru mai multe informații despre proiectele și activitățile noastre, vizitați site-ul nostru www.csc-communio.ro , sau contactați-ne la adresa de email: asociatia@csc-communio.ro

Telefon: +40 345 106 854 / +40 722 275 045